Yksilön esiinmarssi, Eetu

Päivää, olen Eetu ja koukussa luonnossa liikkumiseen.

Seuraavaksi raotan hieman varustekaappini ovea ja esittelen perusvarusteeni joiden ympärille reissut rakentuu. Harrastan monenlaista touhuilua laidasta laitaan joten nuorena opiskelijana pienellä budjetilla varusteltaessa etusialla on hinta, kestävyys ja monipuolisuus, näin ollen käytettävyys saattaa jäädä taka-alalle.

Kaiken perustana US Molle II rinkka rangalla. Painoa komeudella on nelisen kiloa ja tilavuutta 70-80 litraa, molempiin arvoihin sisältyy kaksi Condorin valmistamaa lisätaskua. Ranka muovia ja kahteen osaan jaettava pääpussi ilmeisesti corduraa joka sisäpuolelta käsitelty vettähylkiväksi. Muodoltaan matala ja ympäripyöreä säkki joka pakattuna kiristetään muutamalla remmillä muotoonsa. Mukavampi ja kevyempi kantaa kuin luulette, kehtaan väittää.

Teltaksi on valikoinut Hennessyn valmistama Hammock Expeditionin sivuvetoketjulla. En ole oikein koskaan löytänyt tavallisesta teltasta, hyvälläkään makuualustalla, miellyttävää nukkuma-asentoa ja unenpuute on vaivannut monilla reissuilla, niinpä päädyin kokeilemaan riippumattoa ja johan alkoi uni maistua.

Riippumatto aiheuttaa pakkaamiseen uusia huomioitavia asioita, tämä painaa saman kuin hyvä kahden hengen teltta jonka saa jaettua useamman kannettavaksi, sekä talvisin vaatii huovan tai vastaavan makuualustan lisäksi erottamaan nukkujan matosta. Rakenteilla pajan puolella onkin räätälöity makuualusta, tästä lisää myöhemmin.

Ruuanlaitto tapahtuu isäni nuoruudessaan kasaamalla setillä joka rakentuu Trangian poltinpaketin ympärille sisältäen Primuksen teräskattilat 1,5 ja 1,25 litraisina sekä Trangian ison kahvipannun. Teräskattilat ovat alumiinisia huolettomampia olleet käytössä, ei lähde lastua vaikka hämmentää soppaa Hackmanin haarukalla. Polttoaine kulkee alumiinisessa turvapullossa.

Kengiksi hommasin pari vuotta sitten Erätukun JahtiJakt Premiumit Air-Tex2 kalvolla, nämä ostin hinnan takia kokeeksi yleiskengiksi. Ovat olleet lähes ympärivuotisessa jatkuvassa käytössä kaikissa tilanteissa joissa olen tuntenut tarvetta tämän tyyliselle kengälle, on nähnyt monet autoremontit, kelkkareissut ja kaikkea mitä maatilalla joutuu tekemään, eräilyn lisäksi . Yllättävää kyllä ovat vielä ehjät sekä pitävät vettä ja kylmää ulkopuolella.

Tässäpä olisi tämänkertainen varustekatsaus jatketaan tuonnempana kun kokemuksia karttuu lisää tai matkaan liittyy uusia mainittavia varusteita.

Kommentit

Suositut tekstit