Vielä joskus...

Haaveilu ja visiointi tulevaisuuden reissuista on ainakin minulle jokapäiväistä ajanvietettä. Tai vaikka täytyisi/voisi tehdä jotain kehittävää ja jopa mielenkiintoista, uppoutuu miettimään vaelluskohteita, ajankohtaa, varustusta yms.. Yllättävän tehokasta ja miellyttävää moinen ajantappaminen. Joten seuraavassa esittelen joitain alueita/reittejä/maita jonne olisi mukava tehdä reissu, ja minkälaisella varustuksella ja idealla reissuun lähdettäisiin.

Ensimmäisenä mieleen paukahti Itävaltalaisen Klara Hardenin video ’’Made in Iceland’’. Koskaan en ollut tuommoiseksi kuvitellut Islantia. Tietenkin mestarillisesti kyhätty filmi vaikuttaa asiaan, mutta huh mitkä maisemat! Pitkiä ja laakeita, vihreitä laaksoja ja komeasti kohoavia huippuja. No katsokaa itse.  Otollisinta aikaa Islannissa on vaeltaa kuulemma heinäkuun lopulla, mutta suosituimmilla reiteillä saattaa tuolloin olla paljonkin ihmisiä. Mukava lähtökohta noihin maisemiin voisi olla ’’ultralight’’  reissaaminen, mutta se tuskin meidän porukalta onnistuu, eikä tarvitsekkaan, paino on voimaa ja ylipaino ylivoimaa. Budjettihan moiseen repäisyyn on jo hieman suurempi kuin Perhon Salamajärevn yhden yön vaellukselle. Ohessa vielä Klaran upeasti tekemä video.

Seuraava idea onkin jo hieman helpommin/aikaisemmin toteutettavissa. Monena kesänä on tullut mietittyä lähtöä melomaan suomen komeille vesitöille. Ja vaikka paikallinen lätäkkö, saarijärvi, on erittäin komea, en tarkoita sitä. Mielenkiintoisia kohteita on paljon, asummehan tuhansien järvien maassa. Ensimmäisenä tuli mieleen inarijärvi ja saimaan vesistö. Molemmissa on tullut seilailtua vanhempien kanssa pienehköllä pulpettiveneellä, ja on jäänyt mukavat mielikuvat. Melomisen hiljaisuus ja verkkaisuus on kiehtonut jo kauan. Jäsen E:llä onkin enemmän kokemusta melomisesta, joten ei aivan tyhjin käsin oltaisi tälläkään kertaa sotkemassa.

CDT, eli Continental Divide Trail on Amerikassa sijaitseva reitti, joka on nimetty ylväästi ’’The King of trails’’. Reitillä on pituutta huimat 5000 kilometriä. Tämä on haave joka tuskin aivan lähiaikoina täyttyy, mutta joskus olisi mahtava kulkea edes pieni osa reitistä, sen verran on mielestäni komeaa maisemaa ja maastoa tuollapäin maailmaa. Reitti kulkee Meksikosta aina Kanadaan saakka. Kuten jo sanottu, tuskin tulisi koko reittiä rykästyä, mutta edes muutaman sadan kilometrin pätkä olisi hieno kulkea. Mukavasti tehty pätkä täysimittaisesta CDT-vaelluksesta ohessa.
CDT Trail

No, onhan niitä  hieman helpommin toteutettavia vaellushaaveita paljonkin, mutta kyseiset ideat ovat olleet pitkään mielenpäällä. Lähitulevaisuuteen tekisi mieli sisällyttää useampikin lapin reissu, ja mielellään mahdollisimman toisistaan poikkeavissa olosuhteissa. Katsotaan minne sitä tulee lähdettyä, eiköhän siitä täällä blogissakin sitten hehkutella jos jossakin kauempana ollaan pyörähdetty. 

Kommentit

Suositut tekstit