Reissaajien kuopus: Olli

Heipä hei! Kuten otsikko kertoo, olen reissuporukamme nuorimmainen. Kiinnostus luontoa ja siellä liikkumista kohtaan on alkanut jo varhaisessa lapsuudessa. Perheen kanssa liikuttiin paljon luonnossa ja etenkin vesillä. Paljon on hyviä muistoja noilta reissuilta. Kyllä saa olla onnellinen kun on opetettu pienestä pitäen liikkumaan ja toimimaan luonnossa, oppii arvostamaan jo tämänikäisenä. Oikeastaan missään vaiheessa ei ole kiinnostus retkeilyyn päässyt hiipumaan, pikemminkin viimevuosina on syttynyt uusi kipinä reissaamiseen ja luonnossa pärjäämiseen. Kalastus on myös velipojan tapaan kiinnostanut aina, joka kesä on aikaa saatu kulumaan auringonlaskun hetkillä vaappua vedellessä.

Seuraavaksi esittelen hieman retkeilyvarusteita ja suhtautumistani niihin. Aloitetaampa rinkasta, Haglöfs oxo 75L. Rinkka on ollut omistuksessani nyt hieman yli vuoden ja on käynyt ehkäpä 5-10 reissulla. Erityisesti pakattavuus ja älykkäästi sijoitetut taskut on herättänyt ihastusta. Tarpeisiini sopiva ja kaikenkaikkiaan mukava rinkka. Kenkä-, housu- ja takkipolitiikka onkin sitten jo monimutkaisempaa. En ole vielä ehtinyt/raaskinut ostaa mahdollisimman monikäyttöisiä kenkiä, joten valinta vaihtelee jalaksen maihari mallisista ulkoilukengistä kumisaappaiden kautta talvisaappaisiin. Housuissa on sama homma, välillä jalassa on kahisevat tuulihousut, välillä sähisevät tekokuituiset metsästyshousut. Toisaalta housujen osalta ei nyt ole ollut valittamista. Takkina pääosin toimii The North Facen Resolve. Uusin hankintani on jo blogissa aiemmin mainittu, Varustelekasta hankittu Tsekkiläinen talvitakki. Onhan se turkasen painava taukotakiksi, ja tuleehan siinä turkasen kuuma liikkuessa. Majoitus tapahtuu yleensä kuokkimalla veljen teltassa, tai sitten laavuissa yms.. Makuupussin virkaa ajaa Carinthian Tunturisusi, mikä on kolmen vuodenajan pussi, mutta hyvin olen pärjännyt kovemmatkin pakkaset, ainakin tähän mennessä.

Retkeilyn ohessa harrastan valokuvaamista. On tullut jo nelisen vuotta järkkäriä raahattua, kalusto on tietenkin vaihtunut ihan vaihtamisen ilosta. Tällä hetkellä laukkua täyttää Nikonin D90 runko, nikkorin 18-105, nikkorin 50mm 1.8, Slik jalusta sekä Nissin salamalaite. Kyllähän se välillä tuntuu typerältä raahata moista moliskoa, mutta kyllä se ainakin jälkeenpäin tuntuu kannattavan. Siinä kaikki tälläerää, päivitellään jos/kun on päivittämistä.

Kommentit

Suositut tekstit