Reissaaja: Heikki

Kuten aiemmin mainittu, myös minua kiehtoo luonnossa liikkuminen ja luonto itsessään kovastikin. Kalastus on ollut melkein kävelyn oppimisesta lähtien lähellä sydäntä ja Keski-Suomen metsissä on tullut pienestä pitäen liikuttua tavalla tai toisella, paitsi millään missä olisi moottori.

Oman varustukseni olen kasaillut lähinnä koettujen reissujen perustalle, niiden tuomien tarpeiden mukaan. Jokaiselta reissulta löytyy uutta kehitettävää jatkoa ajatellen, eivätkä olosuhteet ole koskaan samanlaisia. Paras retkeilyvarustus on loppuviimein sellainen, mistä retkeilijä itse eniten pitää ja missä viihtyy. Viime päivinä olen vielä viimeisiä päivityksiä tehnyt tärkeimpien varusteiden, kuten kenkien osalta.

Kantolaitteena toimi pitkään ja on edelleen kaapissa Haltin Explorer 65-litrainen anatominen rinkka. Se oli käytännöllinen melko pitkään, kunnes reissut alkoivat pidentyä. Kuivapainoa rinkalla on vain hieman reilu 2kg, mikä tekee siitä hyvän lähtökohdan kevyelle varustukselle. Nykyisellään kuitenkin sen tila ja käytännöllisyys alkoi olemaan riittämätön ja uutta piti saada, olihan vanha ollut jo liki 10 vuotta käytössä.

Valinta kohdistui kokeilujen perusteella lopulta Fjällrävenin Kajkaan 75 litraisena, todella hyvänä kakkosehdokkaana Haglöfsin Oxo samankokoisena. Fjällun materiaalin jämäkkyys, perinteinen muotoilu ja ennenkaikkea istuvuus selkään ratkaisi lopulta valinnan. Painoa kertyy rinkalle sadesuojan kanssa 3,4kg.

 


Majoitteena pääasiallisesti toimii Marmotin Twilight 2P -teltta, joka on kolmen vuodenajan kevyt vaellusteltta. Painoa ilman lisäpohjakangasta on 2,2kg, mikä on kohtuullinen suoritus. Kevyempiäkin löytyy tosin, mutta hinta-laatu -suhteeltaan teltta on osoittautunut ihan oivalliseksi. Kovin montaa reissua sillä ei vielä ole takana.


Makuupussina on myös Marmotin valikoimasta valittu Sawtooth, untuvatäytteinen ja -9 pakkasasteeseen luvattu kolmen vuodenajan pussi. Pussista on ollut nyt parin vuoden ajalta vain hyviä kokemuksia. Talvipussia olen katselemassa paraikaa, sillä menneellä Salamajärven retkellä pussi meinasi jo jäädä liian kylmäksi. Makuualusta on Ridgerest, ellei jotain muuta innostu testaamaan. Tähän mennessä vaahtomuovipatja on kuitenkin osoittautunut parhaaksi vaihtoehdoksi.

Kengiksi olen valinnut Eetun tapaan pitkävartiset nahkakengät. Niiden edut ovat mielestäni ylivertaiset mihinkään muuhun kenkään, sillä ne ovat kelvolliset kaikkina vuodenaikoina niin kylmissä kuin kuumissa ja niin kuivissa kuin märissäkin olosuhteissa. Lisäksi jalan istuvuus kenkään ja sen tarjoama tuki ovat omaa luokkaansa varsikengässä.


Omani ovat Haixin valmistamat, malli Montana.
Tästä kengästä ei vielä oli kokemuksia jaettavana, sen verran tuore hankinta on, ettei ole vielä yhdelläkään reissulla ollut mukana.




Kommentit

Suositut tekstit