Uutisia nollan alapuolelta

Velipojan tapaan olisi tarkoitus hieman spekuloida yöpymistä kylmemmissä olosuhteissa. Kaksi perättäistä yötä tosiaan vietettiin luonnossa. Yöpymisten tarkoitusperä oli lähinnä uusien sekä vanhojen varusteiden kokeilu. Siinä lomassa tietysti laadukasta tulisteluaikaa tuli vietettyä herkullisen jouluruuan parissa.

Merkittävin uutuus arsenaalissani on makuupussi. Entinen, Carinthian Tunturisusi, on käynyt viileäksi jo raikkaammissa kesäkeleissä. Eihän pussille luvata kuin +3 mukavuusrajaksi. Tästä huolimatta olen uhkarohkeana uhmannut tuon synteettisen lahnan uumenissa jopa -20 asteen lämpötiloja. Ei tuolloin nukuttu ole, pakko myöntää. 

Nyt siis pussi vaihtui. Haglöfs Goga 3s on tuo kaunis ja uhkea uutuuteni. Pussi kätkee  osastoihinsa +800 laatuisen untuvan. Pussi lukeutuu paino/eristävyys suhteeltaan jo erittäin kevyisiin pusseihin, mikä näin keveyttä avostavan mieltä ja kehoa lämmittää. Pussin mukavuusraja liikkuu -6 ja -13 välillä, riippuen nukkujan painosta, sukupuolseta ja kokemuksesta. Tai näin valmistaja väittää. No, rehellisesti voin näiden kahden yön jäljiltä todeta ettei Haglöfs ainakaan kovin pahasti asiakkaitaan vedätä. Uni maittoi molempina öinä erittäin mukavasti. Ensimmäisen yön nukuin laavussa, alustana toimi muhkea luotto kaveri, Exped Down ilmapatja. Vaatetusta oli puuvillaisen aluskerraston verran. Muutaman kerran heräsin yön aikan, erityistä syytä en osaa sanoa, luultavasti vain heräämisen ilosta. Nopeasti sai kuitenkin unen päästä uudestaan kiinni. 

Toisen yön vietin riippuen. Mattoon ahdoin ensiksi tuon Tunturisuden, sen jalkotilaan survoin toisen pään Expedistä ja suljin hieman vetoketjua. Gogan jalkopään laitoin Tunturisuden jalkotilaan ja hölähdin itse pussiin. Rinnuksille asettelin vielä tuhdin untuvatakin, mikä oli jo noissa pakkasasteissa tarpeellinen. Itse olen aina saanut eliminoitua tuon Heikin mainitseman hartioiden lyhistymisen tuolla Expedin ilmapatjalla, se kun levittää maton liepeitä sen verran. Tämä yö oli vielä antoisampi. Nukkumismukavuus riippuessa tuon ilampatjan kanssa on huippuluokkaa. Luultavasti kookkaammille kavereille tuo arsenaali ei sovi, mutta kun oma hartioiden leveys ei päätä huimaa, on tuo passeli. Ei takamus tai selkä päässyt kylmenemään. Ainoana miinuksena oli juuri ennen heräämistä tapahtunut patjan luiskahtaminen ulos matosta. Tähän täytyy ensikerralle keksiä jokin patentti. 

Oikeastaan muusta minulla ei ole tälläerää erityistä mainittavaa. Riippumatto toimii tuon patjan kera mainiosti, samoin pussiin olen erittäin tyytyväinen. Pidän siitä että laadun tuntee pussia hypistellessä, ja siitä pidän vielä enemmän että pussi onnistui pitämään lämpimänä näinkin kymissä olosuhteissa. Myös Jäsen H:lta joululahjaksi saatu puukko toimi hyvin, kiitos siitä! 

Kommentit

Suositut tekstit