Pikkusen lisää UQ asiaa

Heti alkuun haluan pahoitella käyttämiäni epämääräisiä termejä riippumisesta puhuttaessa, tilanne kuitenkin on se että jenkit on edelläkäviöitä tässä lajissa ja termeille ei tahdo olla hyviä suomennoksia.

Suspension, systeemi jolla riippumatto, tarppi tai mikä nyt vain varuste tulee puihin kiinni. Yleensä koostuu leveämmästä liinasta jolla suojataan puuta sekä varsinaisesta kiinnitysnarusta. Olemassa on monenlaisia muitakin ratkaisuja.


Siinä olisi jonkinmoinen kuva omasta UQn suspensionista. Pääty nurkkiin on sidottu noin puolimetrinen pätkä joustonyöriä josta menee naru puuhun. Joustonyöri kiertaa riippumaton suspensionin ylitse, tällä saadaan päädyt pysymään sopivalla korkeudella.Ensimmäisenä parannuksena narusta olisi tarkoitus luopua ja siirtyä kiinnittämään joustonyöri hakasen avulla riippumaton suspensionin naruun.
Kuvassa UQ vähän roikkuu mutta kun sinne hyppää itse painoksi niin ilmarako häviää kokonaan.









Lisäksi istuvuuden parantamiseksi UQn joka sivulle ommelluissa kujissa menee joustonyörit joihin tuli oikein kiristysnappulat laitettua.






 

Toinen parannuskohde on lisätä underquiltiin pienet hakaset joilla sen saa kiinnitettyä vielä sivuilta riippumaton ankkurointinarujen muovirenkaisiin. Sitten luulisi uimisen loppuvan ja varpaiden pysyvän lämpöisinä.

Jospa nyt olisin osannut vastata muutamaan edellisten hivenen vajaiden postauksien aiheuttamiin kysymyksiin. Sitä se tahtoo olla kun innoissaan kirjoittelee, puolet jää uupumaan.

Kommentit

  1. Terve,

    Olet päätynyt UQ:hen talvilämmön tuottajana. Itse pikkupakkaset olen toistaiseksi pärjännyt talvimakuupussini turvin. Seuraavaksi lisälämpöä meinasin hankkia sopivan muotoiseksi leikattavalla vaahtomuovisella makuualustalla. Onkos arvon reissaajalla kokemusta vastaavista ratkaisuista? pitäisikö homma unohtaa ja siirtyä itsekkin virittelemään UQ:ta?

    Kiitokset jo etukäteen, jos ehätät vastailla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iltaa

      Noin vuoden itsellänikin oli ja on edelleen käytössä routamatosta muotoon leikattu alusta. Tykkään paljon siitä, se tuo lisätukea riippumattoon ja on erittäin monikäyttöinen kun voi köllötellä maassakin sen päällä, kevytkin semmoinen on.

      UQ tuli tehtyä ihan kokeilun ilosta että pääsee testailemaan eri vaihtoehtoja. Nyt vain pitäisi käydä luonnossa nukkumassa että saisi tuntumaa.

      Suosittelen molempia tilanteesta riippuen.

      http://www.hammockforums.net/forum/index.php
      Jos ameriikanserkkujen foorumi ei ole tuttu kannattaa tutustua.

      Toivottavasti näistä mietteistä oli apua, kysymyksiin on ilo vastata, pelkkiä tekstejä kirjoittaessa tahtoo aina jotain oleellista unohtua.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit