DIY UnderQuilt

Viimein DIY UQun polte alkoi käydä sietämättömäksi ja oli pakko tarttua toimeen. Suunnitelmia oli kehitetty jo pitemmän aikaa, toista vuotta, sekä tarvikkeita oli haaliintunut riitäviä määriä toteutusta varten. Joten pakkohan se oli ladata tavarat autoon ja suunnata pehmoisemman tuotannon pajalle.


Suunnitelmien pohjaksi oli muotoontunut minun vanha makuupussi joka leikellään ja ommellaan uuteen tehtäväänsä sopivammaksi. Tässä pussissa ei paino ja lämpöisyys kohtaa mitenkään haaveiden kanssa mutta ensimmäiseksi koeversioksi se oli heti uhrattavissa, jos siitä tulee muuten toimiva hankin paremman aihion.

Homma alkoi makuupussin leikkelyllä oikeaan muotoon, muodossa yritettiin ottaa huomioon riippumaton nukkuma-asentoa joka on hivenen vino tukipisteiden linjaan nähden. Kun oltiin päästy tyydyttävään tulokseen alkoi armoton ompelu, aluksi ommeltiin leikatut reunat nippuun jonka jälkeen lisättiin reunaan nauhat jotka muodostivat kujan kiristysnauhoja varten. Ompelukoneen laulattamisesta on jo kerennyt vierähtämään aikaa joten jälki oli varsin humoristista hetkittäin.




Joustonyörin lisälyä sinnetänne ja hommahan on sovittelua vaille valmis. UQ muotoutui varsin hyvin istuvaksi sekä keveni jo lähes siedettävän painoiseksi. Nopea puntarointi antoi tuloksen 1100g, joten ei se aivan köykäinen ole muttei mahdotonkaan jos edes yhtään toimii. Testaamatta fiilikset on varsin luottavaiset, ei tällä ydintalvea selätetä mutta jos nyt edes nollan tuntumassa pärjäisi.

Tämmöisiä terveisiä pajalta tälläkertaa, palataan asiaan kun on nukkumakokemuksia UQn kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit