Kevään hankintoja ja muita uutisia

Kevät ja kesä painaa vauhilla päälle. Kuume retkeilyä kohtaan kasvaa vinhaa vauhtia purojen vuolastuessa. Tammikuusta lähtien varusmiehen elämää viettäessä luonnosakin on tullut oltua melko runsaasti. Leirit ja muut aktiviteetit on miellyttänyt kovasti retkeilijää muun päiväpalveluksen ohessa. Aliupseerikurssin ensimmäiseen jaksoon on sisältynyt tähän mennessä kaksi leiriä, ja kolmas suoritetaan alkavalla viikolla. Ohjelmaan on kuulunut muunmuuassa kilpamarssia jossa lähtölaukaus tapahtui avannossa ollessa. Tekipähän mieli saaha äkkiä moottori lämpimäksi. Reserviupseeri koulun valinnat selviää omalla kohalla seuraavan viikon aikana.

Uusia varusteita tuli myös hankittua. NorthFacen erinomaisesti palvellut kuoritakki alkoi viiden vuoden päivittäisen käytön jälkeen ratkeilla muutamasta paikkaa. Tilalle tarttui alennusrekistä Haglöfsin Orion kuoritakki. Takki on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön, mistä viestii goretex-kalvo 29000mm vedenkestävyysarvolla. Reippaan sunnuntaikäveyn perusteella myös hengittävyys on riittävä vaeltamiseen. Ilman suurempia testailuja takki vakuutti laaduntunnullaan ja materiaalien miellyttävyydellään. Ulkonäkökin  napsahtaa omaan silmään, mikä onkin yllättävän suuri tekijä koska kyseessä on päivittäiseen käyttöön hankittu takki. Vetoketjut ja velcro kiinnitykset tuntuivat laadukkailta. Haglöfs ei tunnetusti ole tuo edullisin merkki, mutta kun hinnasta oli riipastu 100 euroa merkkilisää pois, kehtasi takin napata matkaan. Mahdollisia miinuksia ja lisää plussia luvassa tarkemmassa spekulaatiossa runsaiden käyttötuntien jälkeen.



Toinen ostos oli Suunnon M4 sykemittari. Tyylikäs ja mukavan minimalistinen sykemittari muutamalla mielenkiintoisella harjoitusohjelmalla ja selkeällä kellolla oli jo ollut pitkään kiikarissa. Nyt sitten moinen oli varusmiehenkin tuloille suhteutettuna edullisesti kaupan hyllyssä, niin eipä tarvinnut kauan irvistellä.

Tässä kaikki asia tällä kertaa. Lisää kokemuksia ja uutisia tulossa taas keväämmällä.

Kommentit

Suositut tekstit