DIY: Spriikeitin

Näin naistenpäivän kunniaksi päätin värkkäillä jotakin omilla kätösillä. Hetken verkkokauppoja selailtuani tuli idea jonkinmoisesta keittimestä, millä saisi vaikka teet tai sopat keiteltyä lämmikkeeksi. Vaikkei odotuksia kannattaisi kovin korkealla pitää lopputuloksen vuoksi, olin innoissani ideasta. Perusidean kyseiseen luomukseeni löysin googlen kuvahakua hyväksikäyttäen.

Mitä tarvitset:

Ilmakivääripelletti rasian (kierteillä)

Lasivillaa

Rautalankaa

Sydänlankaa

Tonnikalapurkin kannen

1. Leikkaa tonnikalapurkin kannesta ympäryysmitaltaan samankokoinen kuin pellettirasia on. Tee tonnikalapurkin kanteen noin puolentoista senttimetrin syvyisiä lovia, noin senttimetrin välein.

2. Pujottele sydänlankaa lovista siten että lankaa tulee kaksi riviä(tai loven syvyyden verran).
3. Tee rautalangasta siksakkia siten että kehikon korkeudeksi tulee noin puolitoista senttimetriä. Tee siksakkia niin paljon kunnes se ympyräksi väännettynä sopii pellettirasian sisälle. Tee liitoskohtaan reilu sykkyrä, jonka avulla lehikko napsahtaa paremmin kiinni rasian kierteisiin. 


4. Täytä pellettirasia noin puoleenväliin lasivillalla, painele villa melko tiiviisti rasiaan. 


5. Kokoa keitin, lataa se ja lyö tulille.





Keitin oli laadullisesti yllättävä. Tietysti kovempaan käyttöön en ole sitä vielä asettanut, mutta noin käsissä se tuntui jämäkältä. Tietenkään Trangian veroisesta kokonaisuudesta ei puhuta, mutta ottaen huomioon lähes nollabudjetin sekä värrkäilystä saadun ilon, on laitos melko hymyilyttävä. Liekki ei ole täydellisen tasainen, mutta tehoa riittää silti. Kenttäpullollinen (0,65l) noin viisitoista asteista vettä kiehui jo hieman alle kymmenessä minuutissa, mihin olin tyytyväinen. Keittimessä on myös mukavaa sen pakattavuus: romppeet pellettirasian sisälle ja rasia taskuun lämmittämään keittämisen jälkeen. Keittämisen aikana kansi toimii oivana alustana. Tosireissuille ei ''Gamo-keitintä'' kuitenkaan kannata ottaa, mutta pienemmillä testireissuilla se toimii varmasti. Lasivillaa ja sydänlankaa minigrippiin on hyvä varata hultoa varten. 

Kommentit

  1. Huikea! Tuota vois tuunata vielä diy-tuulisuojalla, niin vois kovemmassakin kelissä keitellä soppaa.

    VastaaPoista
  2. Kokeileppa Sinoligeelillä ilman villoja.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit