Vaelluskenkien hoito- ja huolto-ohje

Vielä ehtii tälle vuotta kirjoittelemaan pienen, mutta tehokkaan ohjeen kenkien huoltoon ja hoitoon. Vaelluskengän säännöllinen hoitaminen on edellytys niiden pitkälle iälle ja ominaisuuksien säilymiselle.

Ohjeen kuvat ovat uudelle kengälle, mutta soveltuvat myös jo käytetylle kengälle, kunhan kengän muistaa puhdistaa hyvin.

Uuden vaelluskengän hoito:

1. Irroita nauhat kengistä ja vedä läppä kokonaan ulos. Näin pääset käsiksi jokaiseen pintaan ja saumaan. Käsittele kengät suihkuttamalla kylläste kengän nahkaosiin. Jos kengässä on Corduraa, älä suihkuta kyllästettä Corduraosiin, ellei se siihen erikseen ole tarkoitettu. Ohuehko kerros riittää ja suihkuttaminen kannattaa tehdä noin 30cm etäisyydeltä. Anna kyllästeen kuivua vähintään 12h. Käytin itse Hanwagin waterproofing sprayta, sillä se hylkii myös öljyä.

Uusi kenkä nauhat irroitettuna

Kylläste uuden kengän pinnalla

2. Kyllästeen kuivumisen jälkeen kengät käsittellään nahkaa ravitsevalla vahalla. Mehiläisvaha on erinomaisen toimivaa ja käytinkin itse vahaamiseen Hanwagin Shoe Waxia, entistä Hanwaxia. Vahaa levitetään kengän nahka- ja kangasosille ohut kerros puhdasta sientä tai rättiä käyttäen. Saumat kannattaa käydä tarkkaan läpi. Älä kuumenna vahaa, jottei se imeydy liian syvälle heikentäen kengän hengittävyyttä. Vaarana voi olla myös mahdollisen Gore-tex -kalvon vahingoittuminen. Anna vahattujen kenkien kuivua kuivassa ja lämpimässä vähintään 12 tuntia. Älä kuivata kenkiä patterin tai muun vastaavan päällä, sillä nahka kuivuu liikaa ja vahingoittuu tai jopa pilaantuu kovaksi ja lohkeilevaksi.

Oikealla vahattu kenkä ja vasemmalla kyllästetty

Molemmat kengät vahattuina


3. Kiinnitä nauhat takaisin ja suksi suolle!

Käytetyn vaelluskengän huolto ja hoito:

1. Puhdista kengät heti käytön jälkeen irroittamalla nauhat ja harjaamalla juoksevan veden alla karkean harjan kanssa irtolika pois. Gore-tex -kengissä älä käytä saippuaa, vaan pelkkää vettä! Kengän sisäpuolen voi myös puhdistaa märällä harjalla hangaten, tämä ehkäisee hajuhaittojen syntymistä ja pitää sisämateriaalit paremmassa kunnossa pidempään. Käytä vain vettä.

2. Anna kenkien kuivua rauhassa kuivassa ja lämpimässä, ei kuitenkaan lämmönlähteiden päällä tai läheisyydessä. Nahka ei saa kuivua liian nopeasti, jotta se ei kovetu ja ala halkeilla!

3. Puhdistetut ja kuivat kengät käsitellään uudelleen pelkällä vahalla. Ainoastaan siinä tapauksessa, että vanha vaha on jo lähestulkoon kokonaan kulunut pois, voidaan myös kyllästekäsittely uusia, kuten uusien kenkien tapauksessa. Useimmiten pelkkä vahaus on kuitenkin riittävää ja täten nahka saa taas ravinteita ja suojaavan pinnan. Anna vahattujen kenkien kuivua vähintään 12 tunnin ajan.

4. Kiinnitä nauhat takaisin ja nosta rinkka selkään.


Reissuajat kiittävät ja toivottavat hyvää uutta vuotta 2016!

Kommentit

 1. I have seen that every person wants to express all his feelings but he is not able to express his feelings properly in words but the content you have written in your post is very beautiful, it seems that you have expressed your feelings is expressed. Hi, you are a very beautiful post writer, similarly keep writing new posts in your life, our best wishes are with you. Real Photos Girl Gurugram
  VIP Girl Bhiwadi
  Gurugram Girl Number
  Hyderabad Party Girl
  College Girl Gurugram
  newly married Girls Bhiwadi
  VIP girl mahipalpur
  college girl aerocity

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit